Diervriendelijke training hondenschool ABCT

Samen trainen, samen leren

Samen plezier hebben!

Hondenschool ABCT Gedragstherapie

Hulp bij gedragsproblemen

Ervaar je problemen met je hond die je op wilt lossen? Je kunt dan een afspraak met ons maken. We komen dan bij je langs op huisbezoek. Het is namelijk zo dat wij zelf het gedrag moeten zien en kijken welke factoren er mee spelen om een goede beoordeling te maken van de situatie.

We stellen vragen, kijken naar het gedrag van de hond en testen een aantal zaken en situaties. Hierbij vinden we het welzijn van de hond heel erg belangrijk. We willen dat de door ons bedachte oplossing werkt voor jou, je gezin en de hond én dat jij en je hond zich er prettig bij voelen.

Voorbeelden van gedragsproblemen:
• overmatig blaffen
• niet alleen kunnen zijn
• kapot maken van meubels e.d.
• uitvallen naar honden
• uitvallen naar mensen
• bang voor mensen
Anouk Bleekemolen Hondenschool ABCT

Eigenlijk zijn gedragsproblemen alle zaken die jij als probleem ervaart met je hond. Sommige problemen kunnen we in de les oplossen, zoals bijvoorbeeld wanneer je hond trekt aan de lijn bij het uitlaten of wanneer hij komt niet wanneer hij geroepen wordt.

Gedragstherapie is meestal één consult van 2-3 uur. We doen testen en bekijken het gedrag. Je krijgt adviezen waarmee je zelf aan de slag kunt. En je krijgt een therapie waar jij mee aan de slag kunt thuis.

Vaak adviseren we om, als ondersteuning van de therapie, om je op te geven voor groepslessen. Zo kun je gericht oefenen onder begeleiding en kun je direct je vragen stellen indien nodig.

Voor gedragstherapie kom ik bij je thuis.


Stuur voor het maken van een afspraak of vragen een mail naar: anouk@hondenschoolabct.nl

bellen of een bericht sturen naar 06 46388117 mag natuurlijk ook

Onze hond viel in de lift van het appartement steeds uit naar mensen en ook blafte ze enorm wanneer er aangebeld werd.


We weten nu wat we moeten doen en in de lift hebben we na korte tijd trainen al geen problemen meer, ook het blaffen na het aanbellen gaat steeds beter.


Het gaat echt heel goed met haar.

Hondenschool ABCT Logo
Sylvia & Storm

Finn is een hond uit het buitenland en daar ook mishandeld. Hij wilt vreemden wegjagen en schuwt niet om te bijten.


We zijn inmiddels een maand verder en het gaat al een stuk beter met Finn. 


Hij is nu gewend om achter het hekje te blijven en hij is een stuk rustiger. Heel blij mee!

Hondenschool ABCT Logo
Beert & Finn
Cooper viel uit naar andere honden aan de lijn. 2 weken na het huisbezoek met de uitleg en de opdrachten die we gekregen hebben gaat het echt een stuk beter. Het wandelen gaat ontspannender, dus wij zijn steeds blijer.


We zijn nog in een les geweest bij Anouk en ik stond versteld hoe goed het daar ging. Ik kon een ronde om de groep lopen terwijl Cooper niet uitviel.

Hondenschool ABCT Logo
Kim & Cooper