Diervriendelijke training hondenschool ABCT

Samen trainen, samen leren

Samen plezier hebben!

Hondenschool ABCT Gedragstherapie

Hulp bij gedragsproblemen

Ervaar je problemen met je hond die je op wilt lossen? Je kunt dan een afspraak met ons maken. We komen dan bij je langs op huisbezoek. Het is namelijk zo dat wij zelf het gedrag moeten zien en kijken welke factoren er mee spelen om een goede beoordeling te maken van de situatie.

We stellen vragen, kijken naar het gedrag van de hond en testen een aantal zaken en situaties. Hierbij vinden we het welzijn van de hond heel erg belangrijk. We willen dat de door ons bedachte oplossing werkt voor jou, je gezin en de hond én dat jij en je hond zich er prettig bij voelen.

Voorbeelden van gedragsproblemen:
• overmatig blaffen
• niet alleen kunnen zijn
• kapot maken van meubels e.d.
• uitvallen naar honden
• uitvallen naar mensen
• bang voor mensen

Eigenlijk zijn gedragsproblemen alle zaken die jij als probleem ervaart met je hond. Sommige problemen kunnen we in de les oplossen, zoals bijvoorbeeld wanneer je hond trekt aan de lijn bij het uitlaten of wanneer hij komt niet wanneer hij geroepen wordt.

Gedragstherapie is meestal één consult van 2-3 uur. We doen testen en bekijken het gedrag. Je krijgt adviezen waarmee je zelf aan de slag kunt. En je krijgt een therapie waar jij mee aan de slag kunt thuis.

Ronny Hartjes is als gedragstherapeut verbonden aan Hondenschool ABCT. Ronny is docent in de opleiding Kynologisch Instructeur en Gevorderd Kynologisch Instructeur en stagebegeleider in de opleiding Kynologisch Gedragstherapeut van Kynologisch Centrum Quiebus en het Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld.

Wanneer gedragstherapie de juiste keus is, komt Ronny bij je thuis, eventueel vergezeld door een stagiair.