Anouk Bleekemolen Hondenschool ABCT

Wij hebben honden omdat wij het leuk vinden,

mag het dan ook leuk zijn voor hun?

Over mij

Mijn naam is Anouk Bleekemolen, eigenaar van Hondenschool ABCT. Samen met mijn man Arnoud woon ik sinds 2018 in Hulshorst.

We kwamen daar wonen met onze flatcoated retrievers Riva en Jesper  en onze 2 katten Tigger en Ollie. Inmiddels zijn beide overleden helaas. Juli 2023 is Professor Luca bij ons komen wonen, een rescue Berghond van de Maremmen uit Italie. 

Met Hondenschool ABCT wil ik mensen inzicht geven hoe honden leren en communiceren en op die manier een fijne manier van opvoeden en trainen aanbieden. Wetenschap heeft inmiddels aangetoond dat de manier waarop wij vroeger onze honden opvoedde gebaseerd was op onjuiste veronderstellingen. Helaas zijn er nog steeds hondentrainers die niet bijgeschoold zijn of vasthouden aan het oude.

Gelukkig zijn we er van terug gekomen dat kinderen met harde hand opgevoed zouden moeten worden. Als je een kind wilt leren binnen de lijntjes te kleuren werkt het nou eenmaal beter door te belonen wanneer ze binnen de lijntjes kleuren. Zo blijft kleuren ook leuk. Wanneer we het met honden op een soortgelijke wijze aanpakken leren ze sneller en vinden ze het ook leuk om commando's op te volgen.

Anouk en Linus Hondenschool ABCT
Rescue Linus, zat bij ons in de opvang
Het doel van het trainen is dat de eigenaar en de hond samen leren en samen plezier hebben.

Honden die gedragsproblemen vertonen zijn welkom. Groepsles kan een deel van de totaal aanpak zijn om gedragsproblemen aan te pakken.

De volgende opleidingen op het gebied van dieren heb ik gevolgd:
• HBO Paardenhouderij, Management en Sport
• Honden- en kattenbesluit
• Ethologie hond
• Kynologisch Instructeur
• Gevorderd Kynologisch instructeur
• Begeleiding Probleemgedrag hond
• Oplossen probleemgedrag honden in de praktijk

I
Anouk Hondenschool ABCT met honden
Onze flatcoats Riva en Jesper
Ik ben opgegroeid met dieren en was overal te vinden waar beesten waren, van de Kinderboerderij tot het uitlaten van de honden in de buurt. Hoewel ik steeds meer met paarden ging doen en ik katten had bleven honden toch een speciaal plekje in mijn hart houden.

In 2009 ben ik vrijwilligerswerk in het asiel gaan doen. Ik zag hier veel honden met gedragsproblemen. Zo ontstond bij mij het idee om toch iets aan opleiding te gaan doen op het gebied van honden. Eenmaal begonnen met de eerste lessen wist ik niet meer van ophouden. Er was zoveel wat ik nog niet wist of waar ik een ander beeld van had!

En ik weet inmiddels dat we nooit uitgeleerd zijn. Honden zijn prachtdieren om mee te werken en mee samen te leven. Ze passen zich zo goed aan ons aan. Ze zijn zo hetzelfde en ook zo anders.